zaterdag 7 maart 2020

Ga je mee naar papierland?

Dag Iedereen

Ondertussen is er al een weekje voorbij na onze krokusvakantie. Wij werkten deze week het thema 'papier' uit.  Een ideaal thema om wat aan de fijne motoriek te werken.

Maandag had Jules een leuk hoedje aan. Maar geen gewone hoed, waarvan was deze hoed gemaakt? Het was een hoedje van papier, enkele kleuters kenden hier een leuk liedje rond en begonnen meteen te zingen. 1,2,3,4 hoedje van papier....

We waren wat jaloers op Jules en besloten ook om zo'n hoedje te maken. Deze hebben de kleuters mooi versierd met verschillende vormen stempels.








In de klas stond er een ontdekbak met verschillende soorten papier hierin. De kleuters mochten het papier scheuren, knippen,...Ze mochten zelfstandig aan de slag met de schaar en zo werd het knippen wat geoefend.







Het is ondertussen maart en dan kijken we in de klas hoe ver de kleuters staan met het tekenen van een 'kindje'. Om wat in het thema te blijven, besloot ik de kleuters dit te laten doen op krantenpapier. Ze tekenden een 'kindje' op een stuk krantenpapier dat nadien door de juf werd uitgeknipt en op een mooie achtergrond werd gekleefd. De kleuters knipten uit verschillende kleuren vloeipapier stukken en kleefden dit op en zo werd dit een kleurrijk kader. Er zitten mooie resultaten tussen!







Deze week was ook Lauke jarig. Proficiat Lauke, 4 jaar al!






Volgende week werken we het boekje 'Rupsje nooit genoeg' uit. Een mooi boekje over een zeer hongerig rupsje!

Groetjes
juf Evelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.