zaterdag 12 september 2020

Welkom nieuwe vriendjes!

Beste mama's, papa's, ...


2 weken zijn reeds voorbij van het nieuwe schooljaar. Deze zijn voorbij gevlogen!
De nieuwe kleutertjes hebben hun nieuwe klas leren kennen en hun nieuwe juf.
En ik heb ook mijn nieuw klasje leren kennen. We gaan een leuk schooljaar tegemoet!

We hebben natuurlijk niet stilgezeten, jullie kleuter heeft de klas verkent en het nieuwe speelgoed, maar ze hebben ook al veel gewerkt in de klas.

De eerste dag mochten ze hun eigen symbooltje kiezen, deze mochten ze dan inkleuren en later heeft juf deze dan aan hun boekentas gehangen. Wat waren ze fier op hun eigen zelfgekozen symbool.

Mathijs koos voor: de druifjes.

Renata : de peer

Bo: het vliegtuig

Adysson: de kroon

Lewis: de auto

Hailey: de eekhoorn

Alizé: de vlinder

Oona: de appel

Victor: de poes

Sky: de bal

Eluna: de boot

Nashla: de kersen

Loïc: de kip

Jaycen: de banaan

Féline: de tractor

Mathieu: de vis

We zijn met 16 in ons klasje.


De kleuters leerden Jules kennen, onze klaspop, hij was al meteen de vriend van iedereen.  Door corona mag Jules jammer genoeg niet op logement bij iedereen zoals andere jaren. Jules vindt dit ook super jammer, maar we soigneren hem dan iets meer dan anders in de klas zelf.

De eerste week hebben ze een puzzel gemaakt van Jules. Juf had een mooie kleurplaat van Jules in 4 stukken geknipt en de kleuters mochten die zelf maken en dan op kleven.

Er werden ook al mooie prentenboeken vertelt rond dit thema.


Ze hebben een oefening gedaan waarbij ze konden tonen hoe goed ze al konden tellen tot 3 of 4 + een leuke oefening waarbij ze de kleuren moesten herkennen.
We leerden wat het grootst is en het kleinst en dan eens proberen om de boekentassen van groot naar klein te leggen.

We hebben niet alleen gewerkt in de klas, maar ook genoten van een stukje tik tak in de klas, samen met de vriendjes van de andere 1ste kleuterklas, wat was dat gezellig.

We hebben ook kennis gemaakt van enkele muziekinstumentjes en mochten die dan ook bespelen, deze activiteit viel bij iedereen in de smaak. 


Op donderdag komt juf Dorine in onze klas. Zij heeft ’ s morgens een lesje 'krullebol', dit is schrijdans. De kleuters krijgen de kans om grootmotorisch te bewegen op muziek en zo 'schrijfpatronen' in te oefenen. Dit allemaal op een speelse manier. Nu ging dit over 'rondjes draaien' . Om 10u40 neem ik afscheid van de kleuters en neemt juf Dorine op donderdag de klas over. 


Zoals je leest hebben we er al een leuke tijd op zitten. Volgende week beginnen we aan het thema 'Een kroon voor Jules'. We tellen af naar zijn verjaardag, Jules wordt 3 jaar. Dat wordt een super feestje!

Vergeet de foto's van de voorbije 2 weken niet te bekijken op onze website! Daar kan je zien wat we nog meer gedaan hebben.
Tot de volgende keer!

Juf Evelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.